Zahvaljujemo redakciji MEDULIN Fm na pozivu u radioemisiju AGROFISH gdje smo predstavili projekt: "Slow Food na djelu: mladi i budućnost prehrambenog sustava u Hrvatskoj" kojeg provodimo u partnerstvu s talijanskom nevladinom organizacijom Slow Food uz podršku dobrotvornog fonda banke Intese Sanpaolo.

Cilj projekta je obnova ruralnih područja, očuvanje kulturne i gastro ekonomske baštine te educiranje i poticanje mladih na ostanak u ruralnim zajednicama. Kroz ugodno druženje istaknuli smo važnost umrežavanja s drugim projektima kao što su:

  1. Obrazovna platforma Međunarodnog centra za razvoj INTERNATURAL, koja ima za cilj poticanje pozitivnih promjena velikih razmjera kroz educiranje, informiranje, umrežavanje, suradnju i projektiranje, na lokalnoj, regionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini.  
  2. RWSFF - Rural Women to Sustainable Food and Farming - Svježa hrana od farme do stola, koji se sufinancira iz programa Erasmus + Europske unije - za akciju KA2 Strateška partnerstva na polju obrazovanja odraslih.
  3. ECOVINEGOALS - održivo upravljanje vinorodnim krajobrazima kao dio strateškog teritorijalnog razvoja Potpora agroekološkoj tranziciji u vinogradarstvu na području Jadransko-jonske suradnje.

Snimku emisije možete poslušati ovdje: